مهاجرت کاری به ترکیه در سال 1402
شرایط مهاجرت کاری به ترکیه
فهرست مطالب
کشور ترکیه عضو اولیه ناتو و بانک جهانی است و از لحاظ موقعیت جغرافیایی در بهترین وضعیت ممکن قرار دارد چرا که بخشی از آن در قاره آسیا و بخش دیگر در قاره اروپا واقع شده است و از غرب با دریای اژه و مرمره مرز مشترک دارد.
این کشور حدود 82 میلیون نفر جمعیت دارد و دین اکثر مردمان ترکیه شیعه سنی است.
استانبول بزرگترین شهر ترکیه و آنکار پایتخت این کشور است و ترکی استانبولی زبان رسمی کشور ترکیه است.
رشد اقتصادی بالا و قرار گرفتن این کشور در اروپا، ترکیه را به عنوان مقصد نهایی برای کار و زندگی تبدیل کرده است.
هزینه های زندگی در ترکیه از جمله خوراک، پوشاک و… نسبتا پایین است، از این رو جای هیچ نگرانی نیست.
متقاضیانی که قصد دارند از طریق مهاجرت کاری به ترکیه اقدام نمایند می توانید از طریق موسسات کاریابی در ترکیه یا ایران اقدام کنید.
ایرانیان با دریافت پیشنهاد کاری بدون نیاز به ویزا می توانند وارد این کشور شوند.
اخذ اقامت و تابعیت ترکیه از طریق کار
جهت اخذ اقامت و تابعیت ترکیه باید طی یک مدت مشخص(8سال) به طور مداوم در این کشور زندگی کنید. بعد از گذشت 1سال از اقامت دائم، متقاضی مجاز به اخذ تابعیت و پاسپورت ترکیه خواهد بود.
در نظر داشته باشید که پاسپورت ترکیه رتبه ی 40 در بین سایر کشورها را به خود اختصاص داده است.

اخذ اقامت کاری در ترکیه از چهار روش امکان پذیر است:
مجوز کار موقت
مجوز کار دائمی
مجوز کار مستقل
مجوز کار با کارت فیروزه ای
مجوز کار موقت: کسب اجازه کار موقت تنها از طریق موسسات واسط امکان پذیر است، یعنی یک کارمند خارجی نمی تواند به صورت مستقیم درخواست مجوز کار دهد.
با اخذ این نوع ویزا تنها به مدت 1سال اجازه کار معتبر برای متقاضی صادر می شود. پس از اتمام این دوره یک ساله شخص متقاضی می تواند تقاضای تمدید پروانه کار دهد، در صورت تایید متقاضی می تواند به مدت 6سال در ترکیه مشغول به کار شود.
مجوز کار دائم: متقاضیانی که بتوانند به مدت 5سال در ترکیه زندگی کنند مجاز به اخذ مجوز کار دائم هستند.
مجوز با کارت فیروزه ای: اتباع خارجی که دارای تحصیلات دانشگاهی، تجربه ی شغلی مرتبط با رشته ی تحصیلی هستند و در اقتصاد ترکیه نقش دارند، مجاز به اخذ این نوع ویزا هستند.
افراد خارجی درصورت اخذ ویزای کار ترکیه و اقامت 1ساله این کشور می توانند برای اخذ ویزای همراه(همسر و فرزندان زیر 18سال) اقدام نمایند و از امکانات این کشور از جمله خدمات بیمه های تامین اجتماعی و درمانی، تحصیل رایگان فرزندان و… بهره مند شوند.
هزینه مهاجرت کاری به ترکیه
همانطور که گفته شد مهاجرت کاری به ترکیه برای کار در این کشور باید مجوز کاری و یک پیشنهاد کاری داشته باشید. در صورت تایید اسناد و مدارک از سوی کارفرما، مدارک به اداره MLSS منتقل می شود.
در صورت تایید، شخص متقاضی باید به کشور ترکیه مهاجرت کند و مجوز دریافت ویزای کار و گذرنامه را تایید نماید و تا زمانی که ویزای کار و اقامت این کشور برای وی صادر نشود، شروع کار برای شخص متقاضی امکان پذیر نخواهد بود، پس از صدور ویزای کار، در ابتدا اجازه کار 1ساله به متقاضی تعلق می گیرد.
ویزای کار موقت یک ساله 615.20 لیر
ویزای کار دائم 615.70 لیر
ویزای کار مستقل 6152.70 لیر
هزینه کارت اقامت برای کلیه ویزا 72 لیر
مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت کاری به ترکیه
ارائه برگه و دفترچه اقامت
ارئه پاسپورت
چند قطعه عکس
پیشنهاد کاری از سوی کارفرما
ارائه مدارکی جهت صحت پیشنهاد کاری
تایید مدارک درخواست کار
نشانی ایمیل کارفرما
ارائه مدرک تحصیلی دیپلم
ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
پرداخت هزینه کارت اقامت
ارائه اصل مدارک شناسایی همراه با کپی آن
برای کار در کشور ترکیه ارائه مدرک تحصیلی و سابقه کاری مرتبط با رشته ی تحصیلی و تسلط کافی به زبان ترکی استانبولی از اهمیت بالایی برخوارد است، همچنین می توانید برای جست و جوی کار از طریق موسسات کاریابی معتبر و یا روزنامه های کاریابی جهت مهاجرت کاری به ترکیه اقدام نمایید.
کار در ترکیه
ترکیه از سال های گذشته به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، مورد توجه بسیاری از افراد جویای کار بوده است. این کشور به دلیل ایفا کردن نقش پل بین کشورهای آسیایی و اروپایی برای مشاغل متفاوت بازار کار نسبتا مناسبی دارد. از طرف دیگر با وجود شرایط اقتصادی امروزی در ایران و پایین تر بودن ارزش واحد پولی ریال ایران نسبت به لیر ترکیه، برخی اشخاص علاقه به کسب درآمدهای بالا در ترکیه دارند.
دلایل بسیار زیادی را می توان برای علاقه مردم ایران به کار در ترکیه یا به عبارتی مهاجرت کاری به این کشور بیان کرد. علاوه بر ارزش بالاتر واحد پولی و موقعیت جغرافیایی مناسب ترکیه، نزدیکی این کشور به ایران نیز یکی از عوامل دخیل در تصمیم به کار در ترکیه است.
هرچند با بهره گیری از تجربیات مهاجران دیگر می توان گفت که بسیاری از کشورهای اروپایی و یا آمریکایی موقعیت اقتصادی مناسب تری نسبت به ترکیه دارند، اما دلایل شخصی افراد همچون تمایل به مهاجرت به کشورهای نزدیک را می توان از دسته دلایل انتخاب ترکیه به عنوان مقصد مهاجرت کاری دانست.
ترکیه به دلیل برخورداری از اماکن تاریخی بسیار جذاب و همچنین مکان های تفریحی مدرن و پیشرفته، سالانه توریست های زیادی را هم از کشورهای آسیایی و هم از کشورهای اروپایی جذب می کند. این مسئله در اقتصاد این کشور نیز تاثیر مناسبی داشته و افراد جویای کار را ترغیب به مهاجرت به این کشور می کند.
برای کار در ترکیه چند راه مختلف و نسبتا بی دردسر را می توان معرفی کرد. افرادی که به هر طریقی موفق به دریافت کار در ترکیه و مشغول شدن به فعالیت در بازار کار این کشور شوند، مضاف بر کسب درآمد کافی برای زندگی، بنا به شرایطی قادر به اخذ تابعیت و پاسپورت ترکیه نیز خواهند شد.
یکی از نکات مثبت برای مهاجرت ایرانیان به ترکیه این است که می توان در عین داشتن تابعیت اولیه ایرانی، تابعیت ترکیه را نیز اخذ کرد. به این قانون، اعطای تابعیت مضاعف یا دوگانه گفته می شود که جزو قوانین ترکیه در پذیرش افراد مهاجر است. در روش های مختلف مهاجرت به ترکیه می توان با طی کردن مراحل مشخصی به این هدف رسید.
اولین روش از دسته کار در ترکیه، داشتن یک پیشنهاد شغلی یا جاب آفر (Job Offer) و قدم ابتدایی برای به دست آوردن یک پیشنهاد شغلی، کاریابی در ترکیه است. فرآیند کاریابی در این کشور به طرق مختلفی قابل انجام است.
ارسال دیدگاه