تحصیل در ترکیه در سال1402
تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه چگونه است؟ درباره صفر تا صد تحصیل در ترکیه، مدارک لازم و هزینه تحصیل در کشور ترکیه در این صفحه از سایت هرمس گروپ همراه شما هستیم.
بهتر است بدانید، تحصیل در کشور ترکیه در مقاطع و رشتههای مختلف در چند سال گذشته، مورد علاقه بسیاری از ایرانیان قرار گرفته است. علاوه بر اعتبار جهانی مدارک فارغالتحصیلی صادر شده از دانشگاه های کشور ترکیه، شرایط اپلای و تحصیل در کشور ترکیه نسبت به سایر کشورهای دنیا برای ایرانیان راحتتر است.
شرایط تحصیل در ترکیه (مهاجرت تحصیلی به ترکیه)، دریافت پذیرش تحصیلی و اپلای دانشگاه های ترکیه را در این صفحه از هرمس گروپ مطالعه نمایید.
ترکیه با ارتقا سیستم آموزشی خود در مقاطع عالی در چند سال گذشته تبدیل به یکی از مقاصد مهاجرت تحصیلی ایرانیان شده است.
تنوع برنامههای تحصیلی طراحی شده در دانشگاههای کشور ترکیه، ادامه تحصیل در این کشور همسایه را برای تمامی رشتههای تحصیلی و تمامی مقاطع امکانپذیر کرده است.
شما میتوانید از بین بیش از 100 دانشگاه دولتی و خصوصی ترکیه، رشته مورد علاقه خود را انتخاب و برای دانشگاه مورد نظر اقدام به اپلای ترکیه نمایید. در خصوص اطلاع از بهترین دانشگاه های ترکیه کلیک کنید.
در قدم بعدی باید به فکر تکمیل مدارک مورد نیاز برای ارائه به دانشگاه انتخابی خود باشید، برای اینکار ابتدا به سایت دانشگاه مراجعه کنید و سپس برای اپلای و مشاوره تحصیلی به سایت هرمس گروپ مراجعه نمایید.
همچنین در بخش مجله سایت لتسگو یونی و بخش سوالات متداول، به پاسخ بسیاری از سوالات ذهن خود در خصوص اپلای ترکیه خواهید رسید.
در نظر داشته باشید با توجه به حساسیت سن و مقطع تحصیلی، شرایط تحصیل در ترکیه برای هر سن و مقطعی مختلف میباشد.
همچنین به ددلاین و زمان ارسال مدارک برای دانشگاههای ترکیه باید دقت شود، به طور معمول، این زمان، برای مقطع کارشناسی 11 مرداد هر سال و برای مقاطع دیگر 11 خرداد و 11دی میباشد و در واقع متقاضیان تحصیل در ترکیه تا این تاریخ مهلت دارند مدارک خود را تکمیل و سابمیت نمایند.
در میان مدارکی که در تمامی مقاطع و رشتههای تحصیلی برای پذیرش تحصیلی ترکیه به چشم میخورد، مدرک پیشین تحصیلی، انگیزه نامه، نامه تمکن مالی و همچنین رسید پرداخت پذیرش تحصیلی ترکیه وجود دارند.
هزینههای زندگی و تحصیل در ترکیه به نسبت دیگر کشورهای مهاجرپذیر به میزان قابلتوجهی کمتر است.
برخی از دانشگاههای معتبر و مشهور جهان در شهرهای این کشور مانند استانبول و آنکارا پردیسهایی تاسیس کردهاند و فرصت تحصیل در برترین دانشگاههای اروپایی و آمریکایی را در نزدیکی مرزهای ایرانزمین ایجاد کرده است.
برخلاف قوانین سیستم آموزشی بسیاری از کشورها برای تحصیل در دانشگاههای این کشور شرایط سنی و شرایط معدل خاصی مطرح نشده است.
شاید به همین دلیل باشد که تعداد دانشجویان بینالمللی مشغول به تحصیل در دانشگاه های ترکیه بسیار بالاست.
بسیاری از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور به دلیل گپ تحصیلی از فرصتهای بسیاری باز میمانند. گپ تحصیلی در واقع به بازه زمانی گفته میشود که از تاریخ دریافت آخرین مدرک تحصیلی متقاضی گذشته باشد.
در برخی دانشگاهها و برخی رشتههای تحصیلی اگر این مدت زمان طولانیتر از 3 سال و برای دیگر مقاطع 5 سال باشد.
فرصت ادامه تحصیل در بسیاری از کشورها از دانشجو گرفته میشود؛ اما بر اساس قوانین سیستم آموزشی این کشور در دانشگاههای کشور ترکیه شرط گپ تحصیلی و شرایط سنی مطرح نشده است.
برخی از دانشگاه های کشور ترکیه در برنامههای انتقال دانشجو به دانشگاههای اروپایی و آمریکایی شرکت کردهاند؛
متقاضی تحصیل در ترکیه میتواند با گذراندن تعداد مشخصی از واحدهای برنامه تحصیلی در ترکیه، در این برنامهها شرکت کند و دانشگاه های این کشور را گوی پرتابی به سوی دانشگاه های اروپا و امریکا قرار دهد.
خوابگاهها و اقامتگاههای متنوع دانشگاه های این کشور به خصوص شهر آنکارا در قِبال خدمات و امکانات ارائه شده، هزینههای بهصرفهای دریافت میکنند. در این مجموعهها وعده ناهار به صورت رایگان در اختیار دانشجو قرار میگیرد تا هزینههای ماهانه او به میزان چشمگیری کاهش یابد.
هزینه تحصیل در رشتههای پزشکی و دیگر علوم زیرمجموعه آن در مقایسه با دورههای تحصیلی این قبیل رشتهها در ایران بسیار کمتر است و از سوی دیگر مدرک فارغالتحصیلی آن در دیگر کشورهای جهان نیز معتبر است.
سیستم آموزش عالی این کشور دانشگاه های کشور ترکیه را به دو گروه عمده دانشگاههای دولتی و دانشگاههای خصوصی تقسیم کرده است.
برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاههای دولتی ترکیه باید از سد آزمونهای ورودی گذشت؛ این آزمونها بسته به رشتههای تحصیلی و قوانین دانشگاه متفاوت است.
تحصیل در دانشگاههای خصوصی نیز نیازمند پرداخت شهریه طول دوره است.
ورود به دانشگاههای دولتی و برخی دانشگاههای خصوصی نیازمند شرکت در آزمون ورودی و کسب امتیاز لازم از این آزمون است.
بسته به نوع دانشگاه و رشته تحصیلی آزمون مشخصی طراحی شده، اما به طور کلی نمره آزمون زبان انگلیسی یا ترکی برای تمامی دانشگاهها مورد نیاز است.
ورود به دانشگاههای دولتی تقریباً رایگان است؛ تنها مبلغ ناچیزی به عنوان هزینه ثبتنام از متقاضی دریافت میشود.
معمولا زبان تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه زبانهای ترکی، انگلیسی و در برخی موارد فرانسوی است. با انتخاب دانشگاه، زبان و نوع مدرک تحصیلی مشخص خواهد شد.
بهطور معمول متقاضیان تحصیل در دانشگاههای دولتی باید در آزمون یوس Yös شرکت کنند؛ اما برخی رشتههای خاص مانند رشتههای زیرمجموعه علوم پزشکی و برخی رشتههای مهندسی باید در آزمونهای بینالمللی دیگری مانند آزمون جی مت GMAT شرکت کند.
آزمونهای ورودی دانشگاه های کشور ترکیه به صورت سراسری نیست؛ تعداد تکرار این آزمون در طول سال به قوانین دانشگاهها بستگی دارد.
برخی دانشگاهها فقط یک ورودی در طول سال دارند و برخی دیگر سالانه سه بار آزمون ورودی و پذیرش دانشجو برگزار میکنند.
آزمون یوس Yös
معمولا دانشگاههای دولتی ترکیه سالانه یک تا سهبار آزمونی طراحی شده که معیاری برای سنجش توانایی متقاضیان تحصیل در این دانشگاهها برشمرده میشود.
آزمون یوس Yös که مخفف عبارت «Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı» است، از سال 2012 برای پذیرش تحصیل دانشجویان بینالمللی بهکار میرود. پیش از این دانشگاهها بر اساس رتبه کنکور سراسری دانشجو پذیرش میکردند.
آزمون سَت SAT
یکی دیگر از آزمونهایی که مورد توجه دانشگاه های کشور ترکیه قرار گرفته است، آزمون ست SAT یا Scholastic Assessment Test نام دارد که برای جذب دانشجویان بینالمللی مورد استفاده قرار میگیرد.
این آزمون زمان کوتاهتری میبرد و نمره از 800 محاسبه میشود. این آزمون در 5 رشته ریاضیات، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیستشناسی، زبانهای خارجی و ادبیات انگلیسی متقاضی را محک میزند.
آزمون تومر TOMER
تومر مشهورترین و معتبرترین آزمون زبان ترکی استانبولی برشمرده میشود. TOMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi به معنای مرکز یادگیری زبان ترکی است و معیار سنجش سطح زبان ترکی متقاضی محسوب میشود.
معمولاً تحصیل در دانشگاههای خصوصی نیازی به آزمونهای خصوصی ندارد و تنها با پرداخت شهریه میتوان پذیرش تحصیلی از این دانشگاهها را دریافت کرد.
برخی دانشگاههای بینالمللی این کشور که به صورت خصوصی طراحی شدهاند، آزمون مشخصی برای پذیرش تحصیلی طراحی کردهاند؛ اما به طور کلی شرط ورود به دانشگاههای خصوصی ترکیه آزمون ورودی نیست.
رنکینگ دانشگاه های ترکیه
حداقل ده دانشگاه از موسسات آموزش عالی ترکیه هر ساله در رنکینگهای معتبر جهانی جایگاه خود را حفظ میکنند.
بر اساس گزارشهای موسسه QS در سال جاری 45 دانشگاه این کشور، در ردهبندی جهانی برترین دانشگاههای جهان قرار گرفتهاند که اکثر در شهرهای آنکارا و استانبول تاسیس شدهاند و میتوانید برای اپلای این موسسات اقدام نمایید.
با کسب امتیاز لازم از آزمونهای ورودی میتوان وارد دانشگاههای این کشور شد. البته برای ورود به دانشگاههای خصوصی که آزمون ورودی ندارد، ثبتنام و ارائه مدارک لازم کافیست.
اگر متقاضی نمره مورد نظر دانشگاه را برای مقطع مورد نظر کسب کند، میتواند به طور مستقیم وارد دوره 4 ساله کارشناسی Bachelor’s Degree شود.
اما در صورتی که نمرات محدودتری دریات شود، دوره دوساله که تقریبا معادل دوره کاردانی Associate’s Degree سیستم آموزشی ایران میتواند باشد، برای متقاضی مهیا میشود.
باید توجه داشت که در نظام آموزشی ترکیه رشتههای زیرمجموعه علوم پزشکی طرفداران بیشتری دارد. تحصیل در این دورهها حداقل 5 سال زمان میبرد و به دو صورت انجام میشود؛
در دانشگاههای با رنکینگ بالا باید در آزمون ورودی شرکت و نمره قبولی کسب کرد، و در روش دوم با پرداخت شهریه پذیرش تحصیلی دریافت کرد.
در هر صورت مدرک فارغالتحصیلی اخذ شده از بیشتر دانشگاه های کشور ترکیه مورد قبول وزارت علوم ایران است.
پس از دوره 4 ساله کارشناسی، دانشجو میتواند وارد دوره کارشناسی ارشد شود. این دوره که در سیستم آموزشی ترکیه حدود 2 سال زمان نیاز دارد، به دو دوره همراه با پایاننامه thesis و بدون پایاننامه non-thesis تقسیم میشود.
اگر هدف دانشجو ادامه تحصیل در مقطع دکترا باشد، باید مدرک کارشناسی ارشد همراه با پایاننامه باشد. تحصیل در دوره دکتری دانشگاههای کشور ترکیه حداقل 4 سال طول میکشد.
هر یک از دانشگاهها شرایط مشخصی را برای دریافت پذیرش تحصیلی ترکیه و یا همان اپلای ترکیه در نظر گرفته اند؛ جهت دریافت این اطلاعات دقیق باید سایت رسمی دانشگاه مورد نظر را به دقت مورد بررسی قرار داد.
به دلیل اهمیت این موضوع لتس گو یونی نیز در بخش معرفی دانشگاهها به این مقوله پرداخته است.
اما به طور کلی مدارکی همچون مدارک و سوابق تحصیلی، مدارک و سوابق شغلی، مدارک مالی و از همه مهمتر مدرک زبان انگلیسی برای دریافت پذیرش و اپلای ترکیه لازم است.
البته باید در نظر داشت که میتوان در کلاسهای زبان مربوط به دانشگاه شرکت کرد و مدرک زبان مورد نظر آن دانشگاه را از محل تحصیل دریافت کرد.
ددلاین دانشگاه های ترکیه
تقویم آموزشی ترکیه یا به عبارتی دیگر آغاز و پایان ترمهای تحصیلی در ترکیه شباهتهای بسیاری به ایران دارد. کلاسهای ترم اول در نیمههای ماه سپتامبر (شهریور ماه) آغاز میشود و با برخی از تغییرات در مناطق حاشیهای و حومهها تا نیمه ماه ژوئن ادامه پیدا میکند. دانشگاه های ترکیه نیز معمولا سال تحصیلی آکادمیک خود را همانند دانشگاههای ایران در دو ترم برگزار میکنند.
تحصیل در ترکیه بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه (خصوصی یا دولتی) هزینهها و شهریههای متفاوتی دارد؛ تحصیل در دانشگاههای دولتی که با کسب امتیاز لازم از آزمون ورودی ممکن میشود، سالانه حدود 600 تا 1500 دلار شهریه دارد.
اما تحصیل در دانشگاههای خصوصی ترکیه بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه، حدود 10 هزار تا 35 هزار دلار شهریه دارد.
نظام آموزشی ترکیه شرایط را برای جذب دانشجویان بینالمللی آسان کرده تا با اعطای پذیرش تحصیلی و اقامت موقت کسب درآمد داشته باشد؛
به همین دلیل تحصیل کاملاً رایگان در ترکیه عملا معنایی ندارد، درواقع در دانشگاه های دولتی ترکیه تنها هزینهای به عنوان ثبت نام، بیمه دانشجویی و اقامت دریافت میشود.
از طرفی دیگر، برنامههای کمکهزینه تحصیلی متنوعی برای دانشجویان بینالمللی طراحی شده که هزینه زندگی و تحصیل در ترکیه را تا 90 درصد کاهش میدهد.
برای این منظور باید مدارک و شرایط مشخصی مهیا شود که در ادامه به آن میپردازیم.
برخی دانشگاهها حدود 80 درصد از شهریه تحصیلی را به عنوان کمک هزینه تحصیلی و بورسیه تحصیلی به دانشجو پرداخت میکند.
با اینکه دانشگاه های ترکیه تنوع بسیاری در ارائه کمکهزینه تحصیلی و بورسیه دارند؛ اما هر یک از آنها شرایط مشخصی را برای مقاضیان در نظر گرفتهاند که در ادامه به طور خلاصه به این شرایط میپردازیم.
• شرایط سنی: زیر 21 سال برای مقطع لیسانس، زیر 30 سال برای مقطع فوق لیسانس، و زیر 35 سال برای تحصیل در مقطع دکتریپ
• معدل: شرط معدل برای تحصیل در دوره کارشناسی 14، دوره کارشناسی ارشد و دکتری بالای 15، رشته پزشکی بالاتر از 18
• نمره آزمون زبان ترکی استانبولی و زبان انگلیسی بسته به زبان تدریس دانشگاه
مزایای بورسیه تحصیلی ترکیه
• کمک هزینه تحصیلی ماهیانه
• استفاده رایگان از خوابگاه دانشگاههای دولتی
• شهریه دانشگاه
• بیمه درمانی
• دوره زبان ترکی استانبولی
• کمک هزینه سفر

سخن آخر
برای تحصیل در ترکیه، بررسی امکان دریافت بورسیه تحصیلی و همچنین دریافت مشاوره برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه میتوانید با مشاوران موسسه مهاجرتی هرمس گروپ تماس بگیرید و یا بصورت آنلاین، وقت مشاوره تحصیلی رزرو نمایید.
ما در تمامی مراحل اپلای ترکیه در کنار شما هستیم تا از دانشگاه مورد علاقه خود در کشور ترکیه، پذیرش تحصیلی بگیرید.
Post a Comment